På ansgarresor.se använder vi små filer (så kallade cookies) för att samla information om hur du använder webbplatsen.

Vi använder cookies för att mäta hur du använder webbplatsen så vi kan uppdatera och förbättra den baserat på dina behov.

Cookies på ansgarresor.se kan inte användas för att identifiera dig personligen

Läs mer om hantering av cookies.

Hur vi använder cookies på ansgarresor.se

Mäta webbplatsanvändning

Vi använder Google Analytics mjukvara för att samla information om hur du använder ansgarresor.se. Vi gör detta för att försäkra oss om att webbplatsen möter våra besökares behov och för att hjälpa oss att göra förbättringar.

Google Analytics sparar information om:

  • sidorna du besöker på ansgarresor.se – hur lång tid du spenderar på varje ansgarresor.se sida
  • hur du kom till webbplatsen
  • vad du klickar på undertiden du besöker webbplatsen

Vi samlar inte in eller sparar din personliga information (tex ditt namn eller adress) så informationen kan inte användas för att identifiera vem du är.

Vi tillåter inte Google att använda eller delge vår analytics data

Google Analytics sätter följande cookies:

Universal Analytics

Namn Användning Upphör
_ga Hjälper oss at mäta hur många som besöker ansgarresor.se genom att se om du besökt sidan tidigare 2 år
_gat Används för att mäta hur ofta nya sidvisningar begärs av besökare 10 min

Google Analytics

Namn Användning Upphör
_utma Fungerar som _ga. Tillåter oss att se om du besökt ansgarresor.se tidigare och mäta hur många av våra besökare som besöker ansgarresor.se eller specifika sidor för första gången 2 år
_utmb Arbetar med _utmc för att beräkna den genomsnittliga tid du spenderar på vår webbplats 30 min
_utmc Arbetar med _utmb för att beräkna när du stänger din webbläsare när du stänger webbläsaren
_utmz Tillhandahåller information om hur du nått webbplatsen (t ex från en annan webbplats eller en sökmotor) 6 månader

Du kan välja bort Google Analytics-cookies.


Personuppgiftslagen (PUL)

På ansgarresor.se kommer du att behöva lämna personuppgifter och eventuella kreditkortsuppgifter. Dessa uppgifter är nödvändiga t.ex. för att köp skall kunna genomföras eller för att du skall kunna erhålla nyhetsbrev. Genom att handla hos oss eller genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev accepterar du att vi behandlar dina personuppgifter för detta ändamål. Vi kommer dock inte att använda personuppgifter för marknadsföring, försäljning till tredje part eller något liknande utan ditt medgivande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra en transaktion som t.ex.

  • att kontrollera att köparen är den han/hon utger sig för att vara
  • att hjälpa dig med efterköpsservice
  • att erbjuda dig nya tjänster och produkter om du så önskar
  • att prenumerera på nyhetsbrev
  • att uppgifter lämnas till samarbetspartner i den mån detta erfordras, t.ex. att lämna passagerarnamn till flygbolaget vid bokning av flygbiljett eller
  • att kreditkortsuppgifter lämnas till kortföretag för att kunna genomföra betalning.

Läs mer om Personuppgiftslagen på datainspektionens hemsida.