Pass & Visum

Du behöver ha ett giltigt pass för alla våra resor. Det ska vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Vissa resor kräver även visum. Detta kommer vid bokning av resan att meddelas av oss. Vi kommer också meddela om detta ombesörjs av oss eller om det är något som ligger på resenärens ansvar att ordna. Självklart hjälper vi till med vägledning om hur visum på bästa sätt ordnas.


Vaccinationer

Vi rekommenderar dig alltid att ta kontakt med din vaccinationsklinik där de kan svara på vilka typer av vaccinationer som behövs för respektive land.


Reseapotek

Vi rekommenderar dig att ha med ett litet reseapotek med värktabletter, tabletter mot diarré, desinfektionsmedel, plåster och kompresser och solskydd. Även myggmedel är bra att ha med sig.


Hygien

Våra hotell håller normalt hög standard. Maten som serveras kan ätas utan problem, men med omdöme. Vatten dricks alltid på flaska.


Försäkring

Vänligen kontrollera så ni har en bra och giltig reseförsäkring för resan. Om ni har reseförsäkring i er hemförsäkring gäller den normalt upp till 45 dagar och det kan också vara idé att noga se över sin reseförsäkring så man vet vad den gäller för. Kontrollera reseförsäkring med ert försäkringsbolag och hör av er till oss om ni vill ha mer information om alternativ på heltäckande reseförsäkring.


Svartlistade flygbolag

Vi använder oss inte av några flygbolag som befinner sig på EU’s ”Svarta lista”. Nedan hittar ni en länk till de bolag som är just svartlistade och vad det innebär.

http://ec.europa.eu/transport/modes/air/safety/air-ban/index_sv.htm