Vi är medlemmar i SRF – Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen. Som arrangör enligt resegarantilagen har AnsgarResor ställt garantier till Kammarkollegiet.

AnsgarResor

En del av Tranås Resebyrå

AnsgarResor är en del av Tranås Resebyrå som även driver Andersons African Adventures & Tour Africa. Tranås Resebyrå har erhållit AAA rating – i obruten svit sedan 1992, vilket är bäst i branschen.

I Tranås Resebyrå ingår även:

AnsgarResors historia

Företagets grundare, Willy Lind, var en av pionjärerna inom den svenska resebranschen. 1951 startade Willy Lind ett eget företag och valde då att kalla det Ansgar efter benediktinmunken Sankt Ansgar som gav sig ut i världen. Ansgar var också namnet på en flygmaskin, en DC-3:a, som under slutet av 1940-talet gjorde långflygningar.

Redan under 1950-talet blev långresor till fjärran resmål en specialitet och många, smått fantastiska, rundresor har genomförts under det gångna halvseklet.

AnsgarResor stödjer lokala projekt

AnsgarResor stöder Thembalitsha Foundation som  bl.a. driver ett hospice för pallativ vård av HIV-positiva och AIDS-sjuka vuxna i Sydafrika. Vårt stöd innebär att vi betalar för en sjuksköterskelön till hospicet. AnsgarResor med personal – sponsrar även New Hope, Reseindustrins Barnfond.

Organisationsnummer: 556210-0593
Styrelsens säte: Tranås

Medlem av SRF – Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen