Bordeauxkryssning
– en resa i vinets tecken

Välkommen med på en härlig vinkryssning ombord på ett modernt kryssningsfartyg.

På stora floder och Gironde’s mynning. Under denna resa så får vi lära oss mycket om vin och vi kommer även få chansen att smaka det utsöka vinet som produceras i detta område.

Följ med och utforska denna rika och mångskiftande region tillsammans med AnsgarResor.

När åker vi?

För tillfället finns det inga avgångar

Kontakta oss om ni vill ha information om kommande avgångar.

Dagsprogram

Dag 1 Avresa från Skandinavien

Avresa på förmiddagen från Stockholm eller Köpenhamn med KLM till Bordeaux via Amsterdam. Vid ankomst till Bordeaux så får vi transfer till fartyget Princesse d Aquitaine. Efter ett varmt välkomnade ombord så blir vi tilldelade våra hytter och får tid att bekanta oss med fartyget som kommer bli vårt hem den kommande veckan. Efter en välkomstdrink så bjuds det på middag och underhållning ombord.

Dag 2 Bordeaux - Pauillac

Vi kryssar nu på floden Garonne till Gironde där vi passerar öarna Cazeau och Patiras innan vi anländer till Pauillac efter en god frukost. Idag ska vi utforska området Médoc som är världskänt för sina röda viner och här odlar man mest Merlot-druvan och Cabernet Sauvignon-druvan.

Vi besöker bland annat de mycket kända vingårdarna Châteaux Lafite-Rothschild, Latour och Moutan Rothschild. Dessa gårdar erhöll den förnämsta utmärkelsen 1er cru classé i 1855 års franska vinklassificering och har sedan dess varit ett av världens mest eftertraktade viner.

Efter en innehållsrik dag så avslutar vi med en god middag ombord på fartyget. Fartyget kommer under natten befinna sig i hamn.

Dag 3 Pauillac - Gironde Estuary - Blaye

På morgonen lämnar vi Pauillac bakom oss och vi kryssar på Gironde till dess flodmynning. Vi ankommer till Blaye runt kl. 14.00 och vi har nu tid att utforska området.

Med buss åker vi på Corniche road som är en mycket vacker vägsträcka. Vägen går utmed floden Dordogne. Längs med vägen så ser vi många små pittoreska gamla fiskebodar och fina trädgårdar tillsammans med en mängd vingårdar. Vi gör ett kort stopp i den lilla byn Bourg som är bygd på en kulle omringad av medeltida vallar. Efter detta besök återvänder vi till Blaye för att besöka ett av Unescos världsarv, Citadellet som är ett imponerade och majestätisk byggnadsverk. Vi beger oss sedan tillbaka till båten. På kvällen avnjuter vi en middag i fartygets restaurang och även denna natt ligger båten i hamn.

Dag 4 Blaye - Libourne - Saint Emilion

Vi börjar tidigt denna morgon att segla mot Libourne där vi kommer in på floden Dordogne. Buss väntar på oss för att ta oss till staden Saint Emilion där vi får upptäcka ett

underjordiskt monument i byn Saint Emilion och vår guide kommer berätta om stadens mäktiga historia och om munken Emilion som sägs ha upptäckt staden. I staden finner man också katakomber som vi gör ett besök vid.

Innan vi beger oss till en vingård besöker vi den största kyrkan i Europa byggd i enbart kalksten. Sista besöket för dagen blir på en mycket fin vingård där ägaren berättar om hur vinet framställs i denna region. Det blir även lite tid för vinprovning. Vi återvänder till båten och på kvällen så underhåller besättningen ombord.

Dag 5 Libourne - Cadillac

Under morgonen kryssar vi till byn Cadillac där bussar väntar på oss för att ta oss till det magnifika och prestigefyllda slottet Château de Roquetaillade som byggdes på 1400-talet. Efter detta intressanta besök så beger vi oss till en vingård i ”Sauternais” där vi får njuta av en provsmakning av det berömda Sauternes-vinet.

Efter lite vinprovning så beger vi oss tillbaka till Cadillac där vi får en guidad rundtur i staden som är omgiven om medeltida murar. På eftermiddagen njuter av att det stilla livet ombord på fartyget och på kvällen bjuds det på en god middag ombord.

Dag 6 Cadillac - Bordeaux

Idag kryssar vi tillbaka till Bordeaux och vi ankommer tidig eftermiddag till Bordaeux. Idag får vi guidad rundtur i staden som även finns med på Unescos världsarvlista. I den gamla delen av staden får vi en guidad rundtur till fots där vi får uppleva alla vackra byggnader på nära håll.

På kvällen äter vi en god avslutningsmiddag i båtens restaurang.

Dag 7 Hemresa

Idag är det dags att checka ut från båten efter en god frukost. Vi får transfer till flygplatsen i Bordeaux. Flyg med KLM till Stockholm eller Köpenhamn via Amsterdam. Hemkomst sen eftermiddag.

Prisdetaljer

Detta ingår i priset

 • Samtliga flygresor med reguljärt flyg från  Stockholm eller Köpenhamn och retur enligt programmet.
 • Alla transporter, utfärder, guidningar och entréer enligt dagsprogram­met.
 • Alla flygplatsskatter, EU-moms och andra skatter.
 • Inkvartering i dubbelhytt (kategori mellan däck) med privat bad eller dusch och WC på fartyget
  M/S Princesse d Aquitaine
 • Helpension (frukost, lunch och middag samt dryck till måltiderna) under större delen av resan. I programmet anges måltiderna med F = Frukost, L = Lunch, M = Middag.
 • Servicekostnader, bagagekostnader (bagagefrivikt 23 kg) och drickspengar till lokala guider och besättning under vistelsen.
 • Svensk reseledning under hela resan samt assistans av lokala guider under utfärder och sightseeingturer.
 • Informationspaket

Tillägg

 • Hyttkategori övre däck 1 500 kr
 • Avbeställningsskydd 5% av resans pris
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter under resan såsom  dryck utanför måltiderna samt extra dricks i sam­band med detta.
 • Enkelhytt 2 600 kr (mycket begränsat antal)
 • Flyg från Göteborg 1 200 kr