Donaukryssning
– besök tre huvudstäder!

Här väntar god mat och trevligt sällskap! Vi färdas på Europas näst största flod, genom tre länder och möter inte mindre än tre huvudstäder.

Vi påbörjar vår resa i Budapest som ligger vackert belägen på båda sidor om Donau. Vidare når vi Slovakiens sköna huvudstad Bratislava. I Österrike kommer vi till valsernas huvudstad Wien med det storslagna kejserliga sommarpalatset Schönbrunn!

Under hela resan färdas vi på ett bekvämt och modernt fartyg på den majestätiskt blå floden Donau. Vi glider sakta fram genom Wachaudalen med sina grönskande vinodlingar.

Ombord råder en avslappnad atmosfär och från däck njuter vi av de vackra vyerna längs floden. Samtliga utflykter som kryssningsfartyget erbjuder har vi inkluderat i resans pris från början!

Välkommen ombord på MS Symphonie!

Är du prenumerant på GP/Nytta och Nöje?
Använd din kod för att få 1000kr per person i rabatt.

När åker vi?

För tillfället finns det inga avgångar

Kontakta oss om ni vill ha information om kommande avgångar.

Dagsprogram

Dag 1 Avresa från Göteborg

Avresa från Landvetter vid lunchtid till Budapest via München med Lufthansa. Vid ankomst till Budapest får vi transfer till hamnen där M/S Symponie väntar.

Vi välkomnas ombord av båtens trevliga personal och vi tilldelas våra fina hytter som man finner antingen på mellandäck eller övre däck (mot tillägg).

Efter att vi har fått vår välkomstdrink så serveras en god middag i fartygets restaurang och senare under kvällen arrangeras en gemensam traditionsenlig kvällsaktivitet i Budapest.

Dag 2 Budapest – Bratislava

Efter att ha ätit frukost ombord anordnas en stadsrundtur i Budapest, en av världens vackrast belägna städer – med stadsdelarna Buda, på floden Donaus västra strand och Pest på den östra, sam­man­bundna av åtta broar. Under de stora folk­vand­ringarnas tid låg här tre byar, Obuda, Buda och Pest, som så småningom blev självständiga städer. Först år 1873 skedde en sammanslagning och staden fick då namnet Budapest.

Under förmiddagens stadsrundtur ser vi Bu­das kullar med medeltidsbebyggel­sen och kör förbi några av de turkiska bad- och spaanläggningarna samt det forna Kungliga slottet och alla broarna. På Pestsidan åker vi längs några av de kända boulevarderna och kommer bl.a. till Stadsparken med dess berömda termalbad och till Hjälteplatsen, anlagd till minne av ung­rarnas tusenåriga historia. Vi ser även Mattiaskyrkan, den märkliga Fiskar­bastionen och Stefanskyrkan.

Vi återvänder till båten för lunch och under eftermiddagen kryssar vi vidare mot Bratislava. En utsökt middag serveras ombord på kvällen.

Dag 3 Bratislava – Wien

Efter en god frukost ombord på båten så är vi redo för en citytur i  Bratislava, av många kallad ”skönheten vid Donau”. Staden har mellan år 907 och 1918 tillhört Ungern men 1919 blev staden en del av Tjeckoslovakien och var också landets huvudstad en period. Bratislava är sedan 1993 Slovakiens huvudstad. Över staden tronar slottet med sina fyra hörntorn och härifrån får man en fantastisk utsikt över den gamla staden.

Vi gör en panoramatur med bussen och sedan en guidad rundtur till fots i gamla stans charmiga kvarter. Här finner vi den fina saluhallen ”Stara Trznica” och St. Martinskatedralen från 1300-talet där bl.a. kejsarinnan Maria Theresia är krönt. Vi kommer också till gamla stans torg, Hlavné námestie, som omges av imponerande fasader. Överallt ser vi caféer, vinstugor, pubar och restauranger. Turister och utländska investerare har gjort Bratislava till en modern mötesplats!

På eftermiddagen så seglar vi vidare mot Wien och efter en god middag ombord så upplever vi Vienna by Night för de som önskar.

Dag 4 Wien

Staden Wien har trots sin storlek och kosmopolitiska atmosfär behållit mycket av sin ursprungliga, vänliga och gammaldags charm. Wien är också livsglädjens och musikens stad. Här finns ett stort antal historiska vackra byggnader.

På förmiddagen åker vi till det storslagna, kejserliga sommarpa­latset Schönbrunn, ofta kallat Wiens Versailles. Slottet färdigställdes på 1740-talet under Maria Teresias regeringstid och har varit skådeplats för många historiska händelser och möten.

Här gör vi en rundvandring genom salar och salonger och konstaterar att den ena salen är mer praktfullt utsmyckad än den andra. Här hänger tunga gobelänger och stora, detaljrika landskapsmålningar. Väggarna är klädda i ädelträ och guldtapeter och det gnistrar och blänker i alla förgyllda detaljer och spegelväggar.

Efter en god lunch på båten så besöker vi Hofburg Palace som är ett fint palats som idag är sätet för Österrikes president.

Efter en god middag på båten blir vi skjutsade in till stan för en klassisk konsert.

Dag 5 Melk – Passau

Under förmiddagen så kryssar vi längs den finaste delen av Wachaudalen innan vi ankommer till Melk. Här kan man sitta uppe på soldäck och njuta av den vackra utsikten i sköna solstolar.  Byn vi anländer till innan Melk heter Dürnstein, den befästa byn där Richard Lejonhjärta en gång i tiden hölls som fången.

På eftermiddagen så gör vi en utflykt till Melk som en gång i tiden var ett benediktinerkloster med mer än 900 studenter. Detta mäktiga kloster byggdes mellan 1702 till 1736.

På kvällen bjuds det på en festlig galamiddag och vi fortsätter den sista biten till Passau.

Dag 6 Hemresa

Efter frukost så checkar vi ut från båten innan vi flyger hem till Sverige igen.
Flyget med Lufthansa avgår från München på eftermiddagen så idag kommer vi få liten egen tid att utforska München innan vi beger oss till flygplatsen.
Hemkomst på kvällen till Göteborg.

Prisdetaljer

Detta ingår i priset

 • Samtliga flygresor reguljärt flyg från Göteborg med Lufthansa enligt programmet.
 • Alla transporter, rundturer, guidningar, båtturer och entréer enligt dagsprogram­met.
 • Alla flygplatsskatter, väg­skatter och andra skatter.
 • Del i dubbelhytt med privat bad eller dusch och WC.
 • Måltider. I programmet anges måltiderna med F=Frukost, L=Lunch, M=Middag.
 • Servicekostnader, bagagekostnader och drickspengar inom ramen för programmet.
 • Svensk reseledning under hela resan samt assistans av lokala guider under utfärder och sightseeingturer.
 • Informationspaket.

Tillägg

 • Hyttkategori övre däck 1 400 kr
 • Avbeställningsskydd 5% av resans pris
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter under resan såsom dryck som ej ingår i samband med måltiderna.
 • Enkelhytt 4 500 kr (mycket begränsat antal)