Moskva och Sankt Petersburg

Kombinera två av Rysslands mest fascinerade städer i en resa,
Moskva och Sankt Petersburg.

Vi börjar med några dagar i Moskva där vi tillsammans med en svensktalande guide upptäcker stadens alla fina torg och byggnader innan vi avslutar resan med med några dagar i Sankt Petersburg. Resan går i historiens och kulturens tecken!

När åker vi?

För tillfället finns det inga avgångar

Kontakta oss om ni vill ha information om kommande avgångar.

Dagsprogram

Dag 1 Avresa till Moskva

Avresa från Arlanda eller Köpenhamn. Vid ankomst möts vi upp av vår svensktalande guide och får transfer till vårt hotell Marriott Grand som håller fyrstjärnig standard och ligger centralt i Moskva.

På kvällen bjuds det på en 3 rätters välkomstmiddag på restaurang Seven.

Dag 2 Citytur i Moskva och besöka Kremlin

Efter en god frukost så är vi redo för att utforska Moskva och vi börjar med sightseeing för att bekanta oss med de mest kända sevärdheterna såsom Röda torget med dess mausoleum.
Moskva har ca 150 museer och över 200 teatrar så staden har mycket att uppleva.

Efter en innehållsrik förmiddag så bjuds det på lunch på en fin restaurang som heter Café Pushkin.
Här serveras en 3 rätters lunch.

Efter en god lunch så ska vi utforska området Kremlin som är ett av Rysslands mest kända museumområde och hem för landets president. Byggnaderna i detta område är många och mycket pampiga och området är väl värt ett besök.

Buss tillbaka till ert hotell och kvällen fri för egna aktiviteter.

Kremlin

Dag 3 Besöka Moskva historiska tunnebana och tåg till St Petersburg

idag ska vi checka ut från hotellet och ta tåget till St Petersburg men innan tåget avgår under tidig eftermiddag så ska vi få uppleva världens största tunnelbanesystem som finns i just Moskva.
Tunnelbanan har 12 linjer, en totallängd på närmare 300 km och sist men inte minst 180 stationer. Många av stationerna är nu historiska monument och många av dessa byggdes under andra världskriget. Under en dag reser över 9 miljoner i tunnelbanan.

Innan vi beger oss till tågstationen så hinner vi med ett kort besök i det kända shoppingcenret Old Arbat.
Under eftermiddagen tar vi snabbtåget till St Petersburg som tar ca 3 timmar och 30 minuter. Vi reser i businessklass och mat ingår.
När vi anländer till St Petersburg så får vi transfer till vårt hotell Courtyard by Marriott Pushkin hotel som är ett fyrstjärnigt hotell och ligger mycket centralt. Hotellet är nybyggt och rymmer 273 rum.

Kvällen på egen hand.

Dag 4 Citytur i St Petersburg

Efter en god natt sömn och frukost så ska vi på förmiddagen få en överskådlig bild av St Petersburg där vi bland annat besöker Peter and Paul Fortress som var den första byggnaden som byggdes i staden år 1703 och grundades av Peter den store.
Vi besöker katedralen som är den största byggnaden i detta komplex som tog 21 år att bygga. Från detta komplex har vi en fantastisk utsikt över staden och floden Neva.

Vi äter sedan en gemensam 3 rätters lunch på området innan vi åker och besöker kyrkan som
kallas ”Saviour on spilled blood”. Detta är också ett historiskt monument och är den byggnaden i St Petersburg som sticker ut allra mest på grund av dessa arkitektur. Kyrkan byggdes till minne av Kejsaren Alexander II.

Vi återvänder till hotellet för en kväll på egen hand.

Kyrkan Savior on Blood

Dag 5 Besöka Katarinapalatset

Idag besöker vi det kända Katarinapalatset även kallat Catherine Palace and Park. Residenset härstammar från år 1717 då Katarina II av Ryssland lät en arkitekt bygga ett sommarresidens till henne.
Området består även av tre fina parker. Tyvärr blev palatset till stora delar förstört under andra världskriget men i början av 80-talet påbörjade man en stor uppbyggnad och har idag återfått sin forna glans.

Efter detta besök så äter vi en god lunch på restaurang  Podvorie som även kallas för den mest ryska restaurangen i Ryssland. Här har många kända personer ätit såsom prins Charles och Vladimir Putin.

Buss tillbaka till hotellet och kvällen fri för egna strövtåg i staden.

Katarinapalatset

Dag 6 Besöka konstmuseét Eremitaget och Faberge muséet

Efter en god frukost så är vi redo för att upptäcka ett av världens största konstmuseer Eremitaget.
Här finner man verk från bland annat Leonardo da Vinci, Michelangelo och Raphael. Det finns mer än 3 miljoner konstverk som sträcker sig från stenåldern till nutid.
Önskar man se hela utställningen så måste man gå 22 km så stort är museet och om man stannar vid varje konstverk i 1 min så skulle det ta 8 år att gå igenom hela museet.
Största sevärdheten i Eremitaget är Winter Palace som tidigare varit residens för ryska erövrare.

Efter en innehållsrik förmiddag så bjuds det på lunch på restaurang Russian Vodka Room No 1 som är en typisk rysk restaurang.

Efter lunchen så får vi en guidad tur på Museum of Russian vodka och vi avslutar med att lära sig allt om hur man gör goda cocktails av en mycket erfaren bartender.

Under sen efter middag så besöker vi det kända Faberge muséet som ligger i ett av St Petersburgs finaste byggnad. Här finner med världens största Faberge samling som inkluderar 9 berömda Faberge samlingar.

Efter en lång och upplevelserik dag så samlas vi på kvällen för en avskedsmiddag på Restaurang Cococo som serverar modern rysk mat.

Dag 7 Hemresa

Idag checkar vi ut från hotellet och vi har lite tid på egen hand innan vi ber oss ut till flygplatsen för flyg till Arlanda eller Köpenhamn med SAS.
Hemkomst under sen eftermiddag.

Prisdetaljer

Prisdetaljer

Allt detta ingår i priset:

 • Samtliga flygresor med reguljärt flyg från  Stockholm eller Köpenhamn och retur enligt programmet
 • Alla transporter, utfärder, guidningar och entréer enligt dagsprogram­met
 • Alla flygplatsskatter, EU-moms och andra skatter
 • Inkvartering i dubbelrum med privat bad eller dusch och WC
 • Måltider enligt program  I programmet anges måltiderna med
  F = Frukost, L = Lunch, M = Middag.
 • Servicekostnader, bagagekostnader (bagagefrivikt 23 kg) och visumkostnader
 • Svensk reseledning under hela resan samt assistans av lokala guider under utfärder och sightseeingturer
 • Informationspaket

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd 5% av resans pris
 • Reseförsäkring
 • Enkelrumstillägg 3.600 kr (begränsat antal)