Passionsspelen i Oberammergau

Av passionsspel är nog de i Oberammergau de mest välkända. Hit kommer, vart tionde år, människor från hela världen för att uppleva spel som är något utöver det vanliga. Fantastiska skådespelare och skönsjungande musiker framför en gripande föreställning om passionshistorien. Detta är ingen vanlig turistresa – följ med du också!

Passionsspelen i Oberammergau är för många ett begrepp och ger hos de flesta ett bestående och djupt intryck. På ett innerligt, estetiskt och folkligt sätt framförs, av ortsbefolkningen, Jesu lidandes historia ackompanjerad av vacker musik. Passionsspelen ger något till alla. De griper tag och gör åskådaren näst intill närvarande i händelserna som utspelar sig på scenen. Spelen är trogna mot bibeltexterna och får genom den nära förankringen hos byborna i Oberammergau en intensitet som påverkar. Man blir som besökare i Oberammergau påmind om den glädje och stolthet som folket i byn har inför sin uppgift att gestalta Jesu lidandes historia. På restaurangen eller i affären kan man möta en Petrus, Johannes eller Maria och bland barnen kanske man känner igen några som medverkade i föreställningen. Under de månader som spelen pågår är byn Oberammergau på olika sätt genomsyrad av passionsspelen till såväl historien bakom spelen som till de texter som spelen utgår ifrån.

Vi på AnsgarResor har valt att flyga ner till München för att få ut så mycket som möjligt av resan. För de som önskar bussresa till Passionspelen i Oberammergau hänvisar vi till vårt systerbolag Exodus Resor.

 

När åker vi?

maj 20206 dagar

22/05 - 27/05 2020
Passionsspelen i Oberammergau - Från Stockholm
1 plats
kvar
23 900 kr
22/05 - 27/05 2020
Passionsspelen i Oberammergau - Från Köpenhamn
Fullbokad
23 900 kr