Rumänien – Transsylvanien

Följ med AnsgarResor på vår rundresa till ett av Europas minst bekanta länder, Rumänien som har mycket att erbjuda! Vackra och orörda landskap, skogar, slott, genuina traditionella byar, varierande kultur och ljuvlig mat.

 

När åker vi?

För tillfället finns det inga avgångar

Kontakta oss om ni vill ha information om kommande avgångar.

Dagsprogram

Dag 1 Bukarest

Ankomst till Bukarest och lunch på en lokal restaurang.

Transfer till hotellet kombinerat med en stadsrundtur.
Under vår tur kommer vi att se parlamentspalatset som lät byggas av tidigare diktatorn Nicolae Ceaușescu. Parlamentsbyggnaden är den största i världen och visar Rumäniens materiella och tekniska färdigheter.
Vi kommer att se den utsmyckade konserthallen, triumfbågen & revolutionstorget. Dagens lunch serveras på en lokal restaurang.

Middag och övernattning i Bukarest.

Slottet Bran

Dag 2 Slotten Bran & Peleș

Efter en frukost på hotellet åker vi mot Brasov.  Längs vägen stannar vi i den pittoreska staden Sinaia, också känd som ”Karpaternas Pärla”.
Inbäddat vid foten av Bucegibergen står
Peleș slott, ett mästerverk med ny-renässans arkitektur i tysk stil. Slottet är omtalat av många som anser att det är ett av det mest fantastiska slott i Europa.

Vi kommer även under dagen få besöka det mystiska slottet Bran som är beläget på toppen av en 200 meters hög klippa. Utöver de imponerande tornen är slottet känt för myten om Bram Stoker’s Dracula! Här får vi veta mer om vad som är historier och vad som är historia.

På kvällen sätter vi oss till bord på en lokal restaurang i Brasov där vi även har vårt hotell.

Sighisoara

Dag 3 Brasov & Sighisoara

Njuter av frukost på hotellet följt av att vi checkar ut och beger oss ut på Brasovs gator. Här kommer vi gå längst de trånga kullerstensgatorna i gamla staden.

Vi fortsätter vidare till vårt nästa resmål som är staden Sighisoara. Det är en liten stad, men hela staden omfattas i UNESCOs världsarvslista. Staden är väldigt fin och färgstark, nästan som att färgkritor exploderat över staden! Med en historia tillbaka till 1100-talet är Sighisoara känt för att vara Vlad den tredje (också kallad Vlad Dracula) födelseort.

Middag på restaurang Casa Dracula.

Dag 4 Sibiu

Idag åker vi vidare till vår nästa stad, Nagyszeben (Sibiu).
Sibiu var utsedd till kulturhuvudstad 2007 och är en av de största städerna i Transsylvanien.  Staden grundades under 1100-talet och här utvecklades imponerande byggnader skyddat av en stadsmur.

Eftermiddag på egen hand och middag på hotellet.

Dag 5 Sjön Balea & åter till Bukarest

Idag får vi se sjön Balea, en glaciärsjö belägen 2034 meters höjd i Fagaras bergen. Vägen till sjön är bara tillgängliga under sommaren, och på vintern får man ta sig upp med hjälpa av linbanan som utgår från Balea vattenfall.  Sjön är inte speciellt djup, ungefär 11 meter och 360 meter lång. Ett dopp i sjön anses inte attraktivt då temperaturen knappt kan nå 10 grader på sommaren.

Efter lunch färdas vi tillbaka till Bukarest och avrundar resan med en middag på den omtalade restaurangen Caru’ Cu bere.  I mer än 130 år har detta vart en omtyckt resataurang som har blivit mötesplats för såväl lokala som turister. Några kända besökare har vart bandmedlemmarna i The Rolling Stones, prinsen av Japan och Edward Kennedy.

Dag 6 Hemresa

Frukost på hotellet och hemfärd. Flyg med Austrian Airlines via Wien.

Prisdetaljer

Prisdetaljer

Allt detta ingår i priset:

 • Samtliga flygresor med reguljärt flyg från  Stockholm eller Köpenhamn och retur enligt programmet
 • Alla transporter, utfärder, guidningar och entréer enligt dagsprogram­met
 • Alla flygplatsskatter, EU-moms och andra skatter
 • Inkvartering i dubbelrum med privat bad eller dusch och WC
 • Måltider enligt program  I programmet anges måltiderna med
  F = Frukost, L = Lunch, M = Middag.
 • Servicekostnader, bagagekostnader (bagagefrivikt 23 kg)
 • Svensk reseledning under hela resan samt assistans av lokala guider under utfärder och sightseeingturer
 • Informationspaket

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd 5% av resans pris
 • Reseförsäkring
 • Enkelrumstillägg 3.600 kr (begränsat antal)